Riqui Puig, Marc Roca, Alexia Putellas i Marta Castroviejo apadrinen la III Cursa AECC Barcelona en Marxa Contra el Càncer

  • La cursa solidària se celebrarà aquest diumenge 8 de desembre
  • Tots els diners recaptats es destinaran a ajudes directes als malalts i a les seves famílies, i per finançar projectes d’investigació oncològica

Barcelona, ​​2 de desembre de 2019.-Tres figures de l’esport català i una investigadora i esportista han estat els encarregats de presentar la III Cursa AECC Barcelona en Marxa Contra el Càncer, que se celebrarà el diumenge 8 de desembre. La presentació s’ha celebrat al Museu de les Aigües per tercer any consecutiu. Riqui Puig, jugador del FC Barcelona, ​​Marc Roca, jugador del RCD Espanyol, Alexia Putellas, jugadora i segona capitana de l’FC Barcelona femení, i Marta Castroviejo, investigadora i atleta, han recalcat la importància d’unir-se per lluitar contra el càncer i, per tant, de participar en la cursa solidària que organitza l’AECC-Catalunya contra el càncer de Barcelona.

Àngela Sánchez, gerent de l’AECC de Barcelona, ​​ha remarcat que tots els diners recaptats es destinaran a ajudes directes als pacients ia les seves famílies, i per finançar projectes d’investigació. “Des de l’AECC s’impulsa la investigació sostenible i eficient, garantint una investigació col·laborativa per aconseguir el més aviat possible els tractaments que parin la malaltia, i evitar també que els investigadors marxin fora de país”, ha explicat. “En l’AECC treballem per fomentar els hàbits saludables i la pràctica de l’esport”, ha afegit Ángela Sánchez. Per la seva banda, Manel Giraldo, director territorial d’Aigües de Barcelona, ​​patrocinador principal ha assegurat que “la nostra companyia està compromesa amb Barcelona, ​​el seu teixit associatiu i amb la seva gent.

Riqui Puig ha assenyalat que “gràcies a actes com aquest s’aconsegueix avançar en la investigació contra aquesta malaltia”. El jugador blaugrana ha subratllat que “aquestes cites són essencials per ensenyar hàbits saludables als més joves, i són perfectes per a la conscienciació en la societat”.

El jugador de el RCD Espanyol Marc Roca ha recordat que “tothom coneix casos i ha viscut el càncer en el nostre propi entorn. Participar en iniciatives com aquesta és una responsabilitat bonica, ja que amb l’esport s’ajuda en la prevenció “.

Els esportistes han demanat la participació ciutadana perquè aquest dia s’inundin els carrers de Barcelona i tant pacients com famílies sàpiguen que no estan sols. “L’esport és un gran antidepressiu, i transmet valors positius a la societat. És un fil conductor i connector entre les persones “, ha afirmat la jugadora de l’FC Barcleona Alexia Putellas. Com la resta dels seus companys, ha reconegut que “m’agradaria córrer la cursa si tingués l’oportunitat”.

Per la seva banda, la investigadora i atleta Marta Castroviejo ha recordat que “hi ha estimacions segons la qual el 50% de el càncer és previsible per mitjà de l’estil de vida”. Per això, ha subratllat que “és important promoure i divulgar sobre hàbits saludables, com la pràctica de l’esport, la qual és també un mitjà de salut mental”. Becada per l’AECC, i guanyadora de la primera edició de la Cursa AECC Barcelona en Marxa Contra el Càncer, la seva tesi doctoral ha servit per confirmar i desenvolupar un test de diagnòstic per preveure si les persones amb càncer poden beneficiar-se de la teràpia amb inhibidors de PARP.

El punt de sortida de la cursa serà al Parc de Fòrum de Barcleona (Parc dels Auditoris) i la prova comptarà amb tres distàncies per adaptar-se a tots els públics: 10, 5 i una marxa de 2.5 quilòmetres. Un cop finalitzi la cursa es realitzaran diverses activitats, com “Petits investigadors” i el taller de pintacares per als més petits, punts d’animació amb música, masterclass de Zuma i activitats de fitness, entre d’altres activitats. Tots els assistents podran accedir a totes elles.

Les inscripcions a la cursa estaran obertes fins el 04 de desembre a través de l’web aeccenmarxabarcelona.org, mentre que seguiran obertes fins al divendres 06 al Espai AECC actiu contra el càncer (Trav. De les Corts, 268, de Barcelona), com el mateix dia de la cursa al Parc de Fòrum.

Aquesta tercera edició de la cursa a Barcelona és possible gràcies a el patrocini principal d’Aigües de Barcelona. A més, també compta amb patrocinadors com Autobeltrán (vehicle oficial), Capabro, Farmaoptics, Thrombactiv i El Graner Bio; Woman i Sport (mitjana partners oficialse); i col·laboradors com Fiatc Assegurances, Frit Ravich, Pombel, DiR, Rituals, Gallina Blanca, Mercabarna, Europastry i Barcelona Serveis Municipals.

Més informació a: aeccenmarxabarcelona.org 

Imagen que contiene texto

Descripción generada automáticamente

Sobre l’AECC

L’AECC és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 66 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat de el càncer a Espanya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge de el càncer integral i multidisciplinari.

L’AECC integra pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar les persones afectades i finançar projectes d’investigació oncològica que permetin un millor diagnòstic i tractament de el càncer. Avui dia, és l’entitat social que més fons destina a investigar el càncer amb 56 milions d’euros destinats a 334 projectes en desenvolupament des de 2011. Estructurada en 52 Seus provincials, i present en més de 2.000 localitats espanyoles, compta amb més de 23.371 persones voluntàries, 317.399 socis i 845 professionals. Durant el 2017, l’AECC ha atès 429.390 persones afectades per la malaltia.

L’AECC de Barcelona, ​​amb seu a Travessera de les Corts, 268 (Barcelona), gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. L’AECC de Barcelona és present actualment en més 90 municipis de la província.

Els objectius principals de l’AECC-Catalunya contra el Càncer són: el suport a l’malalt de càncer ia la seva família; la prevenció de el càncer i la promoció de la salut; el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera a l’pacient; aquesta missió és possible gràcies als programes de voluntariat; i la mobilització social i de recursos i la sostenibilitat econòmica de l’entitat.